رونق فرهنگی و اقتصادی با محوریت تعیین « امام روستا» شکل می گیرد
رونق فرهنگي و اقتصادي با محوريت تعيين « امام روستا» شکل مي گيرد

رونق فرهنگی و اقتصادی با محوریت تعیین « امام روستا» شکل می گیرد

طرح آباداني «امام روستا» با همکاري فعالان فهما خراسان شمالي و قرارگاه پيشرفت و آباداني سپاه جواد الائمه (عليه السلام) استان در مناطق روستايي عملي مي شود.
شناسه خبر : 20983 تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۳۹۹ زمان انتشار : ۱۵:۵۴

به گزارش ستاد ارتباطات رسانه ای فهما از خراسان شمالی؛  «هاشم شیرازیان»، مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان شمالی در دومین نشست با معاونان قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه جواد الائمه (علیه السلام) استان به اهمیت هم افزایی پایگاه های بسیج و کانون های مساجد با محوریت امام جماعت مسجد اشاره کرد و گفت: تفاهم نامه ای از سوی ستای فهمای کشور با سازمان بسیج مستضعفان کشور منعقد شده که در آن با عنایت به سفارش مقام عظمای ولایت، حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) در هم افزایی ارکان مسجد، بهره گیری از ظرفیت و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری در انجام برنامه ها و طرح های مشترک و البته پرهیز از دوباره کاری و برنامه های موازی  مورد توجه قرار گرفته است.

 

وی در ادامه افزود: شناسایی قابلیت های مساجد در مناطق روستایی، تقویت برنامه های فرهنگی و هنری همچون کتابخوانی و  تربیت گروه های سرود، بهره مندی از ظرفیت طرح کشوری چهره به چهره که به وسیله مربیان فعال در کانون های مسجد استان  اجرا می شود و نیز دایر کردن «میز خدمت»  که هر ساله به مناسبت ایام پیروزی انقلاب در مساجد شکل می گیرد،  از جمله اقداماتی است که می توان با آن زمینه مشارکت را تقویت کرد.

 

مدیر ستاد فهمای خراسان شمالی همچنین با معرفی دیگر طرح ها همچون طرح تلاوت نور و تفسیر قرآن کریم در مساجد، آموزش کسب و کار و رونق بخشی به قابلیتهای اقتصادی در مناطق مختلف را در این باره مورد توجه قرار داد و نام برد.

 

حجت الاسلام «علی اسدی»، معاون فرهنگی اجتماعی قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه جواد الائمه (علیه السلام) استان ضمن توضیحی در خصوص فعالیت های این قرار گاه، شناسایی مناطق و دهستان های  محروم و محرومیت زدایی اولویت این قرارگاه اعلام کرد و گفت: تاکنون در 4 دهستان  گیفان، راستقان، حصارچه و شیرین سو،  84 روستا استان در برنامه  قرار گرفته است.

 

وی در ادامه مطالب فوق  افزود: از  این میان 36 روستا  اهل تسنن و 48 روستا شیعه نشین است که با مبلغ 6 میلیارد تومان  اعتبار اولیه و مصوب  و 14 میلیارد نیز از طریق جذب مشارکت های مردمی اقدامات زیرساختی و عمرانی و نیز فرهنگی انجام گرفته است.

 

وی همچنین از اجرای طرح فرهنگی«امام روستا» و محور قرار دادن فعالیت ها بر محور تعیین روحانیون در این روستا ها خبر داد و توضیح داد: این روحانیون و امامان به همراه خانواده در روستاها مستقر شده و در این مناطق خدمت می کنند.

 

وی اعلام کرد:  تاکنون 10 امام روستا در مناطق شناسایی شده نام برده مستقر شده اند.

 

«خلیل  شیردل»، معاون تعلیم و تربیت قرارگاه پیشرفت وآبادانی سپاه جواد الائمه (علیه السلام)  استان اجرای طرح  انتخاب امام روستا را جلوگیری از مهاجرت اهالی روستاها به مناطق شهری عنوان کرد و گفت: فعالیت در بخش تعلیم و تربیت، تجهیز زیرساخت ها  و ایجاد امکانات،  ارتقاء سلامت و تبیین طب اسلامی و نیز رشد اقتصادی و معیشتی در این مناطق با آموزش راهکارهای صحیح کسب و کار موفق بر اساس ظرفیت های هر منطقه را از اهداف این قرارگاه با محوریت تعیین امام روستا است.

 

وی توانمندسازی روستاییان با آموزش بنیادی در سه بخش معلمان والدین و دانش آموزان را از اقدامات دیگر مدنظر این قرارگاه نام برد و اعلام کرد: دوره های مختلف مهارت آموزی شامل مهارت های زندگی و شغلی برای دانش آموزان و نیز دوره های مختلف نحوه تدریس و ارتباط با دانش آموزان برای معلمان کم تجربه و نیز والدین با مهارت های ارتباطی و تربیت فرزند و... در این باره مدنظر است.

 

پایان/