مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی عنوان کرد؛
رونق مساجد، رونق حضور مردم است
به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان شمالی؛ دکتر «تقی صادقی»، سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان شمالی به نقش اثرگذار و بی بدیل مسجد اشاره کرد و از آن به عنوان رسانه مقتدر و رسا و نام برد و مصداق هایی نیز از محوریت جامع و توسعه بخش آن در تاریخ صدر اسلام و نیز پیروزی و شکوفایی انقلاب اسلامی برشمرد.
سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان شمالی گفت: اثرات رونق مسجد در ایجاد روند رو به توسعه در جامعه همواره مشهود بوده است و این موضوع را می توان در آموزه های تاریخی بدو اسلام و نگاه متعالی رسول الله(ص) در تربیت مسلمانان و افراد شایسته و بی نظیر و نیز با شبکه مقتدر مسجد در شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی و انهدام دشمنان به خوبی و دقیق مشاهده کرد.
وی رویکرد بازگشت به مساجد و رونق شبانه روزی خانه های خدا را مورد توجه و اولویت اصلی حوزه فرهنگ و هنر نام برد و در تحقق این اولویت، کانون های فرهنگی هنری مساجد را پیرو امام جماعت، زینت بخش و بسیار اثرگذار توصیف کرد و با صراحت گفت: این مجموعه مردمی به همت مردم شکل گرفته و ارتقاء برنامه های این کانون ها سبب توسعه کمی و کیفی مسجد خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی همچنین در تأکید بر مطالب فوق اضافه کرد: رونق مساجد رونق حضور مردم است و کانون های مساجد به خوبی توانسته اند با دست نه چندان پر و حمایت های بسیار اندک، چراغ مساجد را پرفروغ نگهدارند.
صادقی ادامه داد: هم اکنون 400 باب کانون فرهنگی هنری در مساجد استان و سامانه بچه های مسجد ثبت شده است که آمار تقریبی 30 هزار عضو و 165 کتابخانه را در دل خود جای داده است.
سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان شمالی در بخشی دیگر به اهم فعالیت های این کانون ها و به تلاش ها و کسب افتخارات فعالان کانون های مساجد استان اشاره کرد و گفت: اهالی مساجد با حمایت های اعتباری خیلی ناچیز رو به رو هستند اما با ماهیت مردمی و افتخار بچه های کف میدان بودن، به خوبی و در حد شایسته ای، کارهای ارزشمند و بزرگی را با تعامل و همدلی و مشارکت انجام می دهند و در مساجد و محلات روستاها و شهرهای خود نقش آفرین هستند.
صادقی با این حال ادامه داد: البته این بهترین الگو و فرهنگ کار مسجدی است و کانون هایی داریم که با تلاش مسجدی کاملا بی نیاز به مرحله ای از درآمد های اقتصادی رسیده اند که به طور مثال در سفر وزیر ارشاد به استان در سال گذشته و بازدید از نمایشگاه و غرفه کانون ها، یکی از مدیران کانون استان به دکتر اسماعیلی پس از ارائه گزارش برنامه های مسجد و رونق اقتصادی آن، گفت: شما چقدر نیاز دارید که ما کمک کنیم!
دکتر صادقی البته به این مطلب که برای حمایت بیشتر از اقدامات کانون ها می بایست دستگاه ها و نهاد ها نسبت برنامه های خود را با مسجد احصاء کنند، در توضیحی اجمالی اضافه کرد: در این خصوص ابتدا از فرهنگ و ارشاد اسلامی استان شروع کردیم و طی جلسه با حوزه های مختلف فرهنگ و هنری و معاونت های این اداره کل و ادارات شهرستان ها، به این بخش ها فرصت داده شد تا برنامه های خود در این باره و تعیین نسبتشان با مسجد را اعلام کنند.
وی در تکمیل توضیحات خود با تاکید بر حمایت بیشتر از کانون های مساجد استان، از تدوین و اجرای طرح های "خانه های نور"، "زندگی پویا"، مرزبانان فرهنگ" و "پایگاه شهید گمنام" و نیز "هم افزا" با هدف ارتقاء و توانمند سازی مدیران و فعالان و نیز توسعه فرهنگ جامعه و تمسک به قرآن کریم و رونق بیشتر محافل قرآن، خبر داد و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون این طرح ها با حمایت قرارگاه شهید آوینی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نقاط مختلف استان در حال اجرا و آموزش جامعه هدف است.
وی همچنین به اعتبار 30 میلیارد ریالی مصوب سفر دولت سیزدهم به خراسان شمالی، برای تعمیر و تجهیز کانون های استان اشاره کرد و توضیح داد: مرحله اول آن اختصاص یافته اما برای آزادسازی آن موانع و مشکلاتی وجود دارد که در تلاشیم تا رفع شاهد تخصیص کامل آن باشیم.
دکتر صادقی، درخشش کانون های استان در رواق های سرود، کارآفرینی، قلم، نور، رسانه و فیلم چهارمین رویداد ملی بچه های مسجد، و نیز انتخاب کانون شهدای شهرک ولیعصر (عج) شیروان و چند کانون دیگر در طرح تابستانه و ملی «مسجد، کانون نشاط» در میان 10کانون برگزیده کشوری، را اعلام کرد و گفت: کسب عنوان برتر در جشنواره ملی تئاتر شبستان توسطگروه نمایشی «صدای آب» به سرپرستی "مصطفی شکاریان" از کانون فرهنگی هنری اما رضا علیه السلام گرمه با اثر نمایشی «زمان متوقف شد» را نیز می توان نام برد و جای گفتن دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی یکی دیگر از اقدامات ارزنده فعالان کانون ها را استقرار سینما سیار در مناطق فاقد سینما و روستایی نام برد و توضیح داد: با هدف توزیع عدالت فرهنگی از سوی معاونت سینمایی انجمن سینمای جوان با پی گیری ستاد هماهنگی کانون های مساجد از سال 1401، تجهیزات سینما سیار به استان واگذار شده که البته منوط به بلیط فروشی در اکران هاست و لازم است مبلغی از فروش بلیط در این باره هزینه شود به همین دلیل اکران رایگان به هیچ وجه در اختیار استان نیست و برخی نقاط روستایی و عشایری هم نمی توان هزینه بلیط را دریافت کرد، اما می شود با ترغیب خیرین و سمت و سو دادن آنها به خرید بلیط برای مناطق محروم، زمینه اکران فیلم و تماشای دسته جمعی و تجربه درک حضور در سینمای واقعی را برای کودکان و نوجوانان این مناطق فراهم کرد.
دکتر صادقی همچنین اعلام کرد: بیش از 70 اکران با حدود پنج هزار تماشاچی که اغلب کودکان و نوجوانان بودند حاصل تلاش کانون های مساجد در طی یکسال و اندی گذشته است.
وی تأکید بر آموزش و رونق قرآنی با توجه به سفارش حضرت آقا در راه اندازی پایگاه های قرآنی را نیز عنوان کرد و گفت: در همین راستا 53 پایگاه قرآنی در نقاط مختلف استان راه اندازی شده که با برگزاری محافل قرآنی و ایجاد فضای آموزشی زمینه انس با قرآن فراهم شده است.
سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان شمالی همچنین اعلام کرد: سه مستند کوتاه قرآنی از فعالیت سه پایگاه قرآن استان با نام های "دختران نور"، "یک قرن تلاوت" و "خانه هایی پُرِ نور" برای پخش از صدا و سیما، ساخته شد.
وی تولید مستند "وقتی جای خالی قفسه ها را مهربانی پر می کند" با موضوع کتابخوانی کانون اندیشه روستای قره خانبندی بجنورد و مستندی از فعالیت های اوقات فراغت چهار کانون فرهنگی هنری استان در ایام تابستان گذشته و نیز مستندی از اقدامات خیرانه و مومنانه کانون ها و توزیع بسته های نذری را می توان اعلام کرد.
وی در پایان برگزاری محافل ادبی در مساجد و پرورش و تربیت شاعران آیینی و ستایشگران و مداحان نوجوان و جوان، تشکیل گروه های سرود از بچه های مسجد و اجراهای میدانی در معابر و مکان های عمومی ویژه مناسبت های ملی و مذهبی را از دیگر اتفاق های ارزشمند و اقدامات شایسته کانون ها برای همدل و همراه کردن عموم مردم نام برد.
پایان/