یک حضور و یک جمعیتِ ناتمام شوق؛ کانون های فرهنگی هنری محور رونق مساجد/ از مسجد محله ما تا یک محله همدلی
يک حضور و يک جمعيتِ ناتمام شوق؛ کانون هاي فرهنگي هنري محور رونق مساجد/ از مسجد محله ما تا يک محله همدلي
به مناسبت 19 مهر؛

یک حضور و یک جمعیتِ ناتمام شوق؛ کانون های فرهنگی هنری محور رونق مساجد/ از مسجد محله ما تا یک محله همدلی

تني چند از فعالان کانون هاي فرهنگي هنري مساجد خراسان شمالي به مناسبت 19 مهر، سالروز سفر تاريخي رهبر معظم انقلاب به اين استان و ايراد بيانات اثرگذار ايشان پيرامون کانون هاي مساجد از خاطرات اين سفر ارزشمند و تاثيرات آن در فعاليت مساجد گفتند
شناسه خبر : 31073 تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۴۰۰ زمان انتشار : ۲۳:۲۳

به گزارش ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما) از خراسان شمالی؛ سفر رهبری به استان خراسان شمالی، سفری به یادماندنی و تاریخی بود و مردم با استقبالی بی نظیر تصویری ماندگار از عشق به ولی و ولایتمداری ثبت کردند، ویژگی بارز این سفر برای اهالی فهما توصیه و سفارش پدرانه و دلسوزانه حضرت آقا در میان روحانیون و طلاب  ائمه جماعات مسجد این استان مبنی بر رونق مساجد با بکارگیری ظرفیت های ارزشمند آن است که به طور صریح در قالب کلمات روشن و تاثیرگذار به کانون های فرهنگی هنری و نقش فعالان آن اشاره کرد، اکنون پس از گذشت 9 سال از آن روزهای معطر نام نشان  کانون های فرهنگی هنری با وام گیری و پیروی از کلام ناب حضرت آیت الله خامنه ای شاهد روشنی ها و درخشش بچه های مسجد در عرصه های مختلف بویژه ترویج سبک زندگی اسلامی و نشر باورهای اعتقادی و رونق بخشی به مساجد هستیم.

 

*«هاشم شیرازیان»  مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان شمالی در این باره گفت: با هدف تبیین منویات مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله العالی) که در تاریخ 19 مهر 1391 در جمع طلاب پس از 21 سال گذشت از تأسیس کانون های مساجد، به نقش تأثیرگذار این کانون ها با همکاری پایگاه های بسیج در مسجد اشاره کردند، تلاش کردیم تا موضوع ترویج  سبک زندگی اسلامی با محوریت فعالان فهما در مساجد محور برنامه ها قرار گیرد.

 

وی اضافه کرد: اجرای طرح سه میم «مسجد مدرسه منزل» با رویکرد تبیین مسجد محله ما ویژه دانش آموزان و کودکان و نوجوانان مقاطع مختلف تحصیلی، برگزاری کارگاه های مختلف مهارت های زندگی با موضوع همسرداری اسلامی و دعوت از اساتید مجرب، تدوین و برنامه ریزی و اجرای همایش ملی اقتصاد مقاومتی و مقاوم سازی فرهنگی در سبک زندگی امام سجاد(علیه السلام) با هدف جریان سازی گفتمان سبک زندگی اسلامی با دو بخش ارائه مقالات و طراحی اینفوگرافی و همچنین برگزاری کارگاه های تخصصی صحیفه سجادیه از دیگر اقدامات انجام شده در این باره می توان نام برد.

شیرازیان در ادامه از تجهیز کانون ها و اعطای اقلام کتابخانه ای شامل کتاب، قفسه، میز و صندلی مطالعه به کانون ها در قالب کاروان «مهر ولایت» هر ساله همزمان با 19 مهر ماه نیز اشاره کرد و گفت:  امسال نیز در هفتمین مرحله این طرح حمایتی، تجهیزات کتابخانه ای و نیز اقلام هوشمند در حدود 200میلیون تومان به کانون های واجد شرایط اهداء می شود.

 

*حجت الاسلام «میثم بهاری»، مدیر کانون فرهنگی هنری علامه امینی (ره) مسجد قدس بجنورد با عنوان اینکه بهترین خاطره ام از سفر رهبری تاکید معظم له بر نقش کانون های مساجد است، گفت: اینکه ایشان به طور دقیق و مشخص به اهمیت کانون های مساجد اشاره کردند مایه شعف بود.

وی حضور مداوم نوجوانان در مسجد و اجرای برنامه هایی برای جذب بیشتر کودکان و نوجوانان و هویت بخشی و حس مفید بودن در مسجد با واگذاری مسئولیت ها به آنان، ایجاد فضای همدلی بین کانون و پایگاه بسیج مسجد و تعریف فضای همکاری  و هم افزایی به جای رقابت مجزا کار کردن را در رونق مساجد و  کانون های مساجد مفید و سازنده دانست.

*«محمد محمد زاده قانعی»، مدیر کانون فرهنگی هنری شهدای شهرک ولیعصر (عجل الله تعالی فرج الشریف) شیروان نیز  سفر رهبری به استان را پر برکت و ارزشمند در همه ابعاد اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی برشمرد و گفت: مسجد و اهالی مسجد می توانند نقش ارزنده و اثربخشی در نشر اثرات این سفر داشته باشند.

وی که منتخب مردم شیروان در شورای اسلامی این است و هم اکنون به عنوان رییس این شورا مشغول به خدمت رسانی نیز هست، توصیه کرد: آنچه رهبر مورد تاکید رهبر معظم انقلاب در رونق بخشی به مساجد است همراهی و همدلی نهاد های فعال در مسجد است که لازم است واحد های فرهنگ یفعال در مسجد به دور از موازی کاری فعالیت های مشخصی انجام دهند و در تعامل با هم ظرفیتهای مسجد را تقویت کنند.

محمد زاده در این باره به  اجرای  طرح «محله همدل»، راه اندازی کارگاه های تولیدی و خدمات رسان توسط اهالی مسجد مسلم بن عقیل (علیه السلام) شیروان و فعالان کانون و اعضای پایگاه بسیج آن اشاره کرد و گفت: روحانی توانمند و هیئت امناء پای کار می تواند اثرات سازنده و ارزشمندی از فعالیت های مسجدی رقم بزند.

*«سید محمد مرتضوی»، مدیر جوان و تحصیلکرده کانون فرهنگی هنری  ثارالله  مسجد امام حسین (علیه السلام) بجنورد در مرور خاطرات سفر رهبری در سال 91، در توصیفی ساده و پر شعف گفت: شوق دیدار رهبر داشتیم و شب تا صبح نخوابیدیم، جمعیت بود از یک سو و عشق محبت از سوی دیگر موج می زد.

وی همچنین اضافه کرد: زیباترین خاطره، ماندگاری تصاویری مردمی بود که عاشقانه به دیدار رهبر آمده بودند و عطر اشتیاق و حماسه حضور هنوز هم در کوچه و خیابان های شهرمان پیچیده است.

این مدیر کانون با ابراز خرسندی از مطرح ساختن موضوع نقش کانون های مساجد توسط رهبر معظم انقلاب در این استان آنهم برای نخستین بار افزود: بنابر فرمایش رهبری اولین مسئله خود مسجد است که  هسته مقاومت به شمار می رود  و بی شک مهمترین مقاومت، مقاومت فرهنگی است.

وی  رونق همدلی و دستگیری از محرومان، برگزاری کلاس ها و کارگاه های آموزشی و همراهی و اتحاد ارکان مسجد را از اقدامات اهالی مسجد امام حسین (علیه السلام) نام برد.

*«مریم امینی»، مدیر کانون فرهنگی هنری شهدای روستای پشنده از توابع شهرستان راز و جرگلان، سفر رهبری به خراسان شمالی را روزی تاریخی و وصف ناشدنی خواند و گفت: یک روز که روی قاب ذهن همه مردم ماند و پاک نمی شود.

وی با عنوان اینکه همانطور که رهبر معظم انقلاب در این سفر بر اهمیت نقش مسجد و کانون های مساجد سفارش کردند، عنوان این مطلب که برنامه های ارزشمند مسجد باید به گونه ای باشد که همه مردم به راحتی در برنامه های آن شرکت کنند، پیشنهاد داد: موضوع آموزش قرآن  و بهره گیری از امکانات مناسب  برای جذب کودکان و نوجوانان، رسیدگی به مشکلات مردم و نمازگذاران، تشکیل حلقه های بصیرتی می تواند در این باره موثر باشد.

وی با عنوان اینکه در این روستا محور فعالیت های مسجدی است، از برگزاری نشست های آموزشی و انس با قرآن تا تشکیل کارگاه های مشاوره و برپایی مسابقات فرهنگی به همت اهالی مسجد خبر داد.

 

*«محمد نصرتی»، مدیر کانون فرهنگی هنری شهدای روستای دهگاه  بجنورد از اثرات سفر رهبری در استان را توجه ویژه به کارکردهای فرهنگی مساجد دانست و گفت: لازم است فضای اشتیاق و انس به مسجد برای دانش آموزان فراهم شد تا فرهنگ های ارزشمندی همچون مقاومت و ایثار و شهادت نشر یابد.

وی نیز همچون دیگر مدیران کانون ها، بر تعامل کانون های و پایگاه بسیج مسجد تاکید کرد و گفت: این تعامل سبب هم افزایی و رونق مسجد میشود و فعالیت های جهادی و مشارکت های همدلانه و یکپارچه افزایش می یابد.

وی تربیت قاری قرآن، برگزاری کلاس های آموزشی و بصیرتی، همکاری با مدیران مدارس با هدف ترویج مسایل اعتقادی و باورهای دینی در کودکان و نوجوانان و نیز راه اندازی مرکز نیکوکاری  برای رفع مشکلات نیازمندان را از اهم اقدامات این کانون شهدای دهگاه نام برد.

*«غلامحسن امیری» مدیر کانون فرهنگی هنری محبان الزهرا(سلام الله علیها) اسفراین نامیدن اسفراین به دارالقرآن توسط مقام معظم رهبری را خاطره خوش حضور رهبر در این شهرستان و استان نام برد و گفت: از آن پس توجه ویژه ای به فعالیت های قرآنی و مسجدی شد.

وی در ادامه پویا کردن  مساجد و جذب جوانان را با ابزار فرهنگی مورد توجه قرار داد.

*«زهرا براتی»، مدیر کانون فرهنگی هنری مشکات مسجد صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرج الشریف) اسفراین با عنوان اینکه بیانات رهبر انقلاب در جمع طلاب و توصیه ایشان به اهمیت نقش کانون های مساجد مسئولیت فرهنگی و مسجدی فعالان کانون ها را دو چندان کرد افزود: طی این سال های پس از حضور مقام معظم رهبری  در استان و فرمایشات اثرگذار و ناب ایشان تلاش کردیم تا اجرای برنامه هایی در ترویج سبک زندگی اسلامی و اجرای طرح های فرهنگی متعدد در این باره گام برداریم.

*«ایوب قاسمی» مدیر کانون فرهنگی هنری قدر ولایت  مسجد پنج تن آل عباء شهر آشخانه در مانه و سملقان   از همراهی بیشتر فعالان کانون با اعضای پایگاه بسیج را مورد توجه قرار داد و گفت: تلاش کردیم تا با فراهم کردن فضای تعامل و ایجاد انگیزه برای همکاری و همیاری بیشتر همچنین تشویق جوانان به مطالعه و بصیرت افزایی شاهد اجرای برنامه های موثر فرهنگی باشیم.

وی تشویق هیئت امناء مسجد به خوشرویی با جوانان  بسیجی و اعضای کانون، تشویق برای حضور حداکثری جوانان در نماز جماعت و برگزاری نشست های گفتمان فرهنگی و بصیرتی و آموزش قرآن  دیدار با خانواده شهدا از جمله این اقدامات نام برد.

*«یوسفعلی گریوانی» مدیر کانون فرهنگی هنری امام سجاد (علیه السلام) بجنورد توصیه های رهبری در سفر ایشان به این استان را باعث هدفمند شدن فعالیت های مسجدی دانست و  گفت: مسجد محور محله است و فعالان کانون های مساجد با مدیریت روحانی مسجد می توانند فضای همکاری و همدلی با  دیگر نهاد های فعال در مسجد بوجود آورند.

وی شناسایی بیشتر مشکلات محله و آسیب های منطقه و رفع آسیبها با تربیت نیروهای انقلابی و فعال در مسجد میسر دانست و گفت: تلاش کردیم تا این موضوع در مسجد پیگیری و اجرا شود.

 

پایان/